Margareta Brandin

● civilingenjör ● bildkonstnär

 

2 sept - 23 sept 2023

”Betraktelser” på Galleri Skådebanan, Linköping.

”Välkommen till Margareta Brandins Betraktelser, en portal till en värld där allt är möjligt och ingenting är som det synes vid första anblicken. Det är en resa som berör själen, där surrealismen förenas med lekfullhet och livets allvar blir en samspelets symfoni. Låt dig dras in i hennes konstnärliga rike och upptäck den eviga dualismens dans som pulserar i varje bild, i varje tankenöt och i varje hjärtslag.”

Dani Slipicevic, konstnärskollega och motorn bakom Norrköpings Konstrunda

Att betrakta något är både mer krävande och mer givande än att bara se till ytan. Det är att öppna sig för ett djupare intryck och att vara öppen för det oväntade och mångtydiga. Det är så jag vill att du ska närma dig mina bilder.

Margareta Brandin

Inför utställningen

Recension i Corren 230905. Samma text publicerades i NT 230906

HON SATTE NER FOTEN och banade sig en ny stig.

Margareta Brandins konstnärskap har tagit många svängar, så som konstnärskap ofta gör. Nu får vi se hennes digitala måleri i helfigur på Galleri Skådebanan / Skådebanan Östergötland i Linköping.

"Betraktelser" är utställningens titel. En betraktare är Margareta, vars öga/kameraöga fångar det enkla, det banala, det sköna och det osköna – och vars känsliga fingrar med lika delar intuition och reflektion omvandlar bilderna till det komplexa, speciella, förunderliga. Med humor och humör.

Välstämt. Välhängt.

Lotta Sandelin